Camerabewaking


Waarom camerabewaking?


Simpel: voor de veiligheid van uw woning of kantoorgebouw. Wanneer gewone detectiealarmsystemen niet meer volstaan, kan u gaan voor camerabewaking. Zo legt u een diefstal of inbraak visueel vast. Camerabewaking werkt bovendien preventief als afschrikkingsmiddel.

 

Welke vormen van camerabewaking zijn er?

 

Binnen- of buitencamera


Camera’s die enkel bestemd zijn voor binnen, zijn niet bestand tegen de weerselementen. Tenzij met een behuizing rond de camera. Denk dus goed na of u de camera’s binnen of buiten plaatst. Die keuze heeft invloed op het type cameradat u nodig heeft.

 

Analoge of digitale bewakingscamera’s


Bij analoge camerabewaking worden de beelden opgenomen op banden. Een harde schijf van een computer slaat dan weer de beelden op bij digitale camerabewaking.

De klassieke vorm van camerabewaking is analoog. De installatie verloopt eenvoudig en dewerking is betrouwbaar. Toch laat de beeldkwaliteit doorgaans te wensen over. Vaak heeft u al beeldkwaliteitsverlies wanneer u meerdere camera’s gebruikt. Ook zijn de onderhoudskosten hoog. De aankoopkost ligt daarentegen lager dan bij digitale varianten.

Digitale camera’s leveren steeds beelden af van goede kwaliteit. Voorbeelden zijn de HD SDI-camera of de IP-camera. Ook zijn de onderhoudskosten laag. Verder heeft u voor bewegingsdetectie geen extra apparatuur nodig. We kunnen bovendien de camera’s perfect integreren in een reeds bestaand systeem.

 

Bekabelde of draadloze bewakingscamera’s


Let op: analoge systemen werken altijd met bedrading. Bij digitale systemen heeft u de keuze om draadloos of bekabeld te werken. Zo verzenden HD SDI-camera’s hun beelden in HD via een coaxkabel. Een IP-camera kan dan weer via een netwerkbekabeling (UTP) of draadloos via wifi beelden overbrengen.

Een bekabeld systeem heeft als voordeel dat u minder last heeft van storingenof sabotage. Daarnaast verloopt de stroomvoeding en de beeldtoevoer langs één draad, zodat u niet altijd een stopcontact in de buurt van uw camera hoeft te hebben. De installatie verloopt stroever. Ook de uitbreiding met extra camera’s ligt moeilijker dan bij draadloze systemen.

De installatie van draadloze systemen gebeurt veel eenvoudiger, wat ze dus goedkoper maakt dan bekabelde varianten. Ook kunnen we de camera’s nadien eventueel makkelijker verplaatsen. U kan bovendien met een applive de beelden volgenop uw smartphone, tablet of computer.

 

Zijn er wettelijke voorwaarden verbonden aan bewakingscamera’s plaatsen?


Camerabewaking in uw woning of kantoorgebouw mag de privacywetniet schenden. Meer informatie vindt u op de site van de Privacycommissie.


Wat is de kostprijs van bewakingscamera’s?


We werken steeds op maat van de klant. De kostprijs van camerabewaking is dan ook afhankelijk van verschillende factoren. Zo is de prijs afhankelijk van of u kiest voor:

  • een bekabeld of draadloos systeem,
  • digitale of analoge camerabewaking,
  • het aantal camera’s,
  • de resolutie en het merk van de camera’s
  • en verdere toepassingen.

Samen met u bekijkt C-Technics welk camerasysteem het best voldoet aan uw noden en wensen. Klik hier om vrijblijvend contact op te nemen met onze specialisten.