Airco

Wat doet airco precies?


Met een airco-installatie reguleert u de lucht van binnenruimtenin uw woning of kantoorgebouw. Zo houdt u de temperatuur en de luchtvochtigheid op een comfortabel niveau.

Vele airco’s zijn bovendien uitgerust met bijkomende functies. Zo kunnen ze naast koelen ook ontvochtigen, ventileren en zelfs verwarmen. Tegenwoordig verwarmen steeds meer mensen dan ook hun woning met een airco-systeem.


Kies je voor een vaste of een mobiele airco?

 

Vaste airco


Wanneer u gaat voor een vaste airco monteren we een of meerdere unitsaan de muren of plafonds van uw binnenruimten. Wand- of plafondairco’s zijn makkelijk te bedienen en kunnen één kamer verkoelen. Bovendien vormen ze geen storend element in uw interieur. We werken immers met designtoestellen.

Bij grote kantoorruimten of binnenruimten in uw woning kan u eveneens kiezen voor een inbouwairco. Zo sluit het aircosysteem naadloos aan bij uw interieur. Inbouwairco’s zijn geschikt voor de verkoeling van meerdere ruimten doorheen het gebouw. De roosters van het aircosysteem plaatsen we in uw muren of plafonds.

 

Mobiele airco


Wilt u een airco die u bijvoorbeeld overdag in de living plaatst en ’s avonds makkelijk naar de slaapkamer rolt? Kies dan voor een mobiele airco. Let wel op het vermogen van de airco, zodat u weet dat hij geschikt is om ook grotere binnenruimten te verkoelen.

 

Gaat u voor airco met of zonder buitenunit?

 

Split airco


Bij een splitairco heeft u een binnenunit en een buitenunit. De binnenunit geeft koelte aan een van uw binnenruimten. De buitenunit bevestigen we aan een buitenmuur, zodat de warmte afgevoerd kan worden.

U kan ook gaan voor meerdere binnenunitsdie aangesloten zijn op één buitenunit. In dat geval spreken we van een multisplitairco-systeem.

Met een split airco-systeem heeft u geen geluidshinder. De compressor en de condensor – de boosdoeners van lawaai – bevinden zich namelijkin de buitenunit. Ook is het systeem flexibel, want u kan tot vijf binnenunits op één buitenunit aansluiten.

 

Monoblock airco


Een monoblock airco heeft geen buitenunit nodig, enkel een rooster aan de buitenmuur voor de afvoer van lucht. U heeft één airco-unit in de binnenruimte. De afvoer gebeurt via een leiding in de muurwand. Zo hoeft u buiten geen plaats vrij te houden aan uw muren voor een buitenunit.

Ook heeft u mobiele monoblock airco’s. Bij dit type wordt de warme lucht met een slang afgevoerd naar buiten. U kan hiervoor een speciale aansluiting voorzien, maar evengoed gebeurt de afvoer met een slang door een raam of deur.


Wat kost een aircosysteem?


We werken steeds op maat van de klant. De kostprijs van airco-installaties is dan ook afhankelijk van verschillende factoren. Zo kan u kiezen uit:

  • een mobiele of vaste installatie,
  • (multi)split of monoblock airco,
  • één of meerdere binnenunits
  • en airco’s met verschillende vermogens.

Samen met u bekijkt C-Technics welk aircosysteem het best voldoet aan uw noden en wensen. Klik hier om vrijblijvend contact op te nemen met onze specialisten.